2016-02-27

Šeimos paveldas: vaflinis tortas su karameliniu kremu

Džiaugiuosi galėdama pristatyti šio mėnesio šeimos paveldo rubriką, kurioje šįkart - mano tėčio ir brolio Valentino dienai nei kartą gamintas vaflinis tortas. Toks paprastas, toks greitas ir toks saldumyniškas. Tikrai rekomenduoju jį išbandyti, ypač, jeigu turite vaikų - jie mielai įsitrauks į paprastą ir saldų gaminimo procesą.
1 torčiukui turėkit:

norimos formos vaflių lakštų (naudojau apskritus),
1 indelį karamelizuoto saldaus sutirštinto pieno,
180 gramų tikro sviesto,
1 plytelę gero juodojo šokolado.
Visų pirma, labai svarbu sviestą ir karamelizuotą sutirštintą palaikyti kambario temperatūroje bent keletą valandų - taip greičiau ir paprasčiau galėsite pagaminti kremą.

Taigi sviestą ir karamelizuotą sutirštintą pieną sukrėskite į dubenį ir gerai išmaišykite. Galite naudoti elektrinį mikserį arba, kaip aš šįkart - tiesiog šluotelę. Jeigu ingredientai bus kambario temperatūros - tikrai be vargo viską išmaišysite.
Ruoškite tortą: imkite vieną vaflio lakštą, jį ne itin gausiai, bet tolygiai aptepkite karameliniu kremu, uždenkite kitu vaflio lakštu, vėl aptepkite kremu. Taip sluoksniuokite, kol visas kremas bus sunaudotas. Toro viršaus nebūtina aptepti kremu, nes jį puošime kitaip.

Torto puošimui garų vonelėje ištirpinkite plytelę kokybiško juodojo šokolado. Dar karštu šokoladu apipilkite paruoštą tortą ir statykite į šaldytuvą sustingti bent porai valandų.

Jeigu norisi, porą torto sluoksnių galite pertepti ne kremu, o saldžiarūgščiu džemu - tarkim, raudonųjų arba juodųjų serbentų. Tai bus išties puikus akcentas!
Gražus, paprastas, skanus, maloniai sviestiškai karameliškas, puikiai tinkantis prie kavos, beveik netikėtiems svečiams pavaišinti ar šiaip savaitgaliui pasaldinti.

Ačiū tėčiui ir broliui, kad Valentino dienos proga šio skanėsto sulaukdavom beveik kasmet, nors aš, mama ir sesė nepajudindavom nė piršto! 

Saldaus ir lengvo savaitgalio visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą