2014-04-28

Pavasariška bruschetta arba greitas maistas skaniai

Pavasaris jau kaip reikiant įsibėgėjo, todėl ir valgomas maistas pamažu keičiasi. Vis labiau norisi ko nors lengvo, skanaus, gaivinančio, dar - būtų gerai - spalvingo ir pilno kvapų. Ir dar šviežio. Manyčiau, kad visus šiuos kriterijus puikiausiai atitinka bruschetta (brusketa). Tai toks Italijoje gimęs užkandis, leidžiantis improvizuoti ir bandyti vis naujus derinius. Atvirai pasakius, viskas čia taip paprasta ir greita, kad net gaminimu to pavadinti negalėčiau.
Šiandien priešpiečiams pagaminau trijų rūšių bruschetta.

Visų pirma sausoje keptuvėje paskrudinau ciabatta duonos riekeles (galite naudoti ir kitokią duoną, tačiau šviesi leis aiškiau pajusti įdaro skonį). Kiekvieną riekelę įtryniau česnako skiltele ir pašlaksčiau itin tyru alyvuogių aliejumi.

Vieną riekelę puošiau labai plonai pjaustytu vytintu kumpiu, šviežia rucola (gražgarste, jeigu lietuviškai) ir apibarsčiau džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Antrą skaninau smulkintu ir su trupučiu druskos bei alyvuogių aliejaus sumaišytu pomidoru (jo sėklytes išimkite, kad viskas nebūtų pernelyg šlapia), apibarsčiau džiovintais krapais (šviežių tiesiog neturėjau).

Trečią riekelę papuošiau grūdėta varške ir plonai pjaustytais ridikėliais bei pabarsčiau aguonomis.

Kelios minutės darbo ir trys skirtingi skoniai gali būti Jūsų lėkštėje.

Žinoma, jeigu mėgstate greitą ir skanų maistą.

Žinoma, jeigu, kaip ir aš, turite nuostabią anytą, kurios šiltnamiai jau dabar pilni traškiausių šviežių ridikėlių ir aromatingiausių delno dydžio gražgarstės lapų.

Jau dabar jaučiu, koks dieviškas bus bruschetta skonis, kai jai gaminti naudosiu šviežią, kvepiantį, dar šiltą pomidorą...

Puikių įspūdžių šią trumpą darbo savaitę!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą